Vitapol Antimast Pulvis - természetes megoldás a tőgyegészség érdekében

 vitapol antimas

Irodalmi adatok alapján a tejtermelő tehénpopuláció legalább 40%-a fertőzött a masztitisz valamelyik formájával. A szubklinikai masztitisz a tehenek összes fertőződésének 90-95%-át teszi ki. Pozitív összefüggés mutatható ki a tejhozam és az SCC között.

Minden 1000 kg tejmennyiség-növekedés 4,5% SCC növekedést jelent. A laktáció első hónapjaiban a legmagasabb a SCC, majd fokozatosan csökken. Általában a 6. hónaptól növekszik ismét. Elhúzódó laktációk esetén az utolsó hónapban ismét növekedésnek indul.

A megszokott tőgyhigiéniai eljárások mellett hogyan védekezhetünk a masztitisz kártétele ellen?

Az immunrendszert támogató takarmánykiegészítők alkalmazásával. Ilyen takarmánykiegészítő a VITAPOL ANTIMAST pulvis. A VITAPOL ANTIMAST pulvis biológiai úton védett kötésben lévő mikroelemeket (réz, cink, mangán, szelén) tartalmazó huminsavas ásványi takarmány. A mikroelemeket huminsav-komplex formájában tartalmazza. A huminsavak és a biológiai úton védett mikroelemek szinergista hatásúak a tőgy egészsége szempontjából.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Összefoglalva megállapítható, hogy a VITAPOL ANTIMAST pulvis 100 g/tehén/nap adagban a nagytejű csoportok takarmánykiegészítőjeként +5% tejhozam-növekedést eredményezett, a szomatikus sejtszám 30%-os csökkentése mellett.

A tapasztalataink alapján a VITAPOL ANTIMAST pulvist 100 g/nap/tehén adagban a nagytejű csoportok takarmányának kiegészítésére javasoljuk.

Ajánlott termék Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A VITAPOL

AZ EREDETI, HUMINSAV TARTALMÚ, INNOVATÍV TAKARMÁNY-KIEGÉSZÍTŐ
A VITAPOL® termékcsaládba tartozó ásványi takarmányok kizárólag természetes alapanyagokat, mikroelemeket és ásványi anyagokat tartalmaznak. A termékcsalád valamennyi tagja az ásványi anyagokat és a mikroelemeket szerves huminsav komplex formában tartalmazza, melyek ezáltal könnyen felszívódnak az állatok emésztőrendszeréből. ELOLVASOM