Cím: Humic substances in animal agriculture

Konklúzió:
A hozamfokozó antibiotikumok egyik lehetséges alternatívái a huminsavak. Irodalmi adatok alapján a huminsavak a növekedést serkentő hatásúak, valamint az általuk előidézett élettani és immunológi ai változásoknak köszönhetően egészségvédő hatásúak a legtöbb állatfa j esetében. A legtöbb esetben a különféle vállalatok úgy nyilatkoznak, hogy a huminsavak alkalmazása gazdaságos a haszonállatoknál.

Forrás: Pakistan Journal of Nurtition 4(3). 126-134, 2005
Állatfaj: sertés,baromfi,szarvasmarha,juh,kecske
Szakterület: általános rewiew cikk a huminsavak állattenyésztési alkalmazásáról
Szerző: Islam et al.


 Cím: Humate-inducedHumate-inducedactivation of humangranulocytes

Konklúzió:
Két természetese eredetű, valamint egy szintetikusan előállítot t huminsav-molekulát vizsgáltak humán in vitro kísérletben, légsz őszervi patogén által kiváltott immunreakciót tekintve. Konklúzió: a kis molekulasúlyú huminsavak rendelkeznek immunrendszert aktiváló tulajdonsággal.

Forrás: https://link.springer.com/article/10.1007/BF02899524
Állatfaj: in vitro kísérlet
Szakterület: immunmodulátorhatás
Szerző: Riede et al


 Cím: Humates in Poultry and Stock Farming

Konklúzió:
A huminsav-preparátumok fokozzák a sejtanyagcsere intenzitását. Broilerek kaptak huminsavas kiegészítést 250 mg/kg takarmány dózisban a 20. életnaptól vágásig. 11.000 kelésgyenge madarat kezeltek. A kezelt madarak vágósúlya 10%-kal haladta meg a kontrollét. A kezelt csoport nem kapott antibiotikum-kezelést, azonban 50%-kal kevesebb elhullást mutatott mint a kontroll. A kérődzők abrakjához adott 1%-os huminsav-kiegészítés javította a súlygyarapodást. Azok a borjak, amelyek huminsavas takarmánykiegészítőt fogyasztó tehenektől szüle ttek, 4 hónapos korukban 13%-kal nagyobb súlyúak voltak mint a kontroll borjak. Ellenőrizték a borjak hematológiai paramétereit is, a k ezelt borjak vérében nőtt a hemoglobin, az albumin és a béta-globulin ok koncentrációja.

Forrás: http://teravita.com/Humates/Chapter9.htm
Állatfaj: baromfi,gazdaságihaszonállatok
Szakterület: növekedési erély, immunrendszer erősítése
Szerző: -


 

 Cím: Medical drugs from Humus Matter: Focus on Mumie

Konklúzió:
A tőzeg eredetű huminsavak kivonatának terápiás hatásai meg - egyezőek a tiszta huminsav és fulvosavnak a terápiás hatásaival . A tőzeg eredetű kivonatokban található huminsavak és fulvosavak antibakteriális, detoxikáló, sugárterhelést csökkentő, fekélycs ökkentő, arthritiscsökkentő, immunmoduláns és gyulladáscsökkentő hatásúa k.

Forrás: http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ddr.10058/epdf?r3_referer=wol&tracking_action=preview_click&-show_checkout=1&-purchase_referrer=onlinelibrary.wiley.com&purchase_site_license=LICENSE_DENIED_NO_CUSTOMER
Állatfaj: rewiew cikk - humán gyógyászati vonal
Szakterület: Tőzeg eredetű huminsavak humán medicinák terápiás hatásaira fókuszáló összefoglaló cikk.
Szerző: Shepetkin


TÉNYT ALÁTÁMASZTÓ TELEPI TAPASZTALAT

Konklúzió:
A Vitapol pulvis növeli a választott malacok számát és súlyát.

Eredmény: 
A Vitapollal kezelt kocáknál magasabb volt a választott malacok száma és súlya is, és kevesebb volt a fiaztatói malackiesés.

Helszín:
Kurucz Farm Kft. 2013. augusztus Ebes, Molnár Tanya, 66 db koca a vemhesség 90. napjától a malacok választásáig vett részt az üzemi próbán.

A VITAPOL

AZ EREDETI, HUMINSAV TARTALMÚ, INNOVATÍV TAKARMÁNY-KIEGÉSZÍTŐ
A VITAPOL® termékcsaládba tartozó ásványi takarmányok kizárólag természetes alapanyagokat, mikroelemeket és ásványi anyagokat tartalmaznak. A termékcsalád valamennyi tagja az ásványi anyagokat és a mikroelemeket szerves huminsav komplex formában tartalmazza, melyek ezáltal könnyen felszívódnak az állatok emésztőrendszeréből. ELOLVASOM